گارتنر با انتشار مقالهای ۱۰ پیش بینی خود از نوآوری در دنیای فناوری طی سالهای آینده تا ۲۰۲۲ را اعلام کرده که در این میان اینترنت اشیا در دگرگون کردن دنیای فناوری نقش بسزایی ایفا خواهد کرد. در این مطلب 4 پیشبینی گارتنر از اینترنت اشیا را با هم مرور میکنیم.
گارتنر هفت کمپانی بزرگ در حوزهی فناوری دیجیتال را از نظر ارزش بازار به ترتیب؛ گوگل، اپل، فیسبوک، آمازون، بایدو، علیبابا و تنسنت معرفی میکند. بیشک تأثیر این هفت کمپانی در همهگیر شدن اینترنت اشیا بیتأثیر نبوده و قابل کتمان نیست. گارتنر پیش بینی کرده که تا سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۰ میلیارد گجت مبتنی بر سنسور که در دست کسبوکارها یا کاربران عادی قرار دارد، از طریق پلتفرمهای توسعهیافته توسط این هفت کمپانی بزرگ به یکدیگر متصل خواهند شد. تا سال ۲۰۲۰، قریب به ۲۰ درصد از خانهها در سراسر دنیا در گروه خانههای هوشمند -با بهرهگیری از ۲۵ گجت و لوازمخانگی متصل به اینترنت- قرار خواهند گرفت.
بر اساس پیشبینیهای انجامشده، با توجه به وجود بیش از ۲۱ میلیارد گجت مبتنی بر اینترنت اشیا تا سال ۲۰۲۰، این حوزه پتانسیل بالایی برای افزایش تقاضا در دیتاسنترها بهمنظور ذخیرهی اطلاعات خواهد داشت. باوجوداینکه تنها بخشی از اطلاعات کسبشده از سنسورها پردازش و ذخیرهسازی خواهند شد، اما گارتنر پیشبینی کرده که نیاز برای ذخیرهسازی دادههای حاصل از سنسورهای اینترنت اشیا تقاضا برای حافظه در دیتاسنترها را بیش از ۳ درصد افزایش خواهد داد.
تعمیر و نگهداری پیشگیرانه را باید یکی از حوزههای درآمدزا برای کمپانیهای تولیدکننده خواند، حالآنکه ترکیب این مفهوم با اینترنت اشیا پتانسیل بالایی در اختیار تولیدکنندگان قرار میدهد تا مدلهای کسبوکار جدیدی ایجاد کرده و از طریق آن به درآمدزایی بپردازند. گارتنر پتانسیل بالایی در این بخش پیش بینی میکند، چراکه به اعتقاد این بنگاه تحلیلی میتوان با استفاده از اینترنت اشیا فرآیندهای تعمیر و نگهداری پیشگیرانه را در دستور کار قرار داد و علاوه بر جلوگیری از ایجاد هزینههای گزاف، بهرهوری را نیز افزایش داد.
استفاده از مفهوم گیمیفیکیشن در حوزهی گجتهای پوشیدنی مرتبط با سلامتی که ضامن عمر بالا و حفظ سلامتی افراد خواهد بود، باعث میشود تا فروش این محصولات به دلیل استقبال بالا افزایش پیدا کند؛ چراکه استفاده از این گجتهای هوشمند هزینههای سلامتی را کاهش خواهد داد. گارتنر پیشبینی کرده که تا سال ۲۰۱۷ بیش از ۷۰ درصد از کسبوکارهای چندملیتی بهعنوان حامی، استفاده از گجتهای پوشیدنی سلامتی را بین کارمندان خود ترویج خواهند داد؛ چراکه این گجتها که ازجملهی آن میتوان به دستبندهای هوشمند سلامتی اشاره کرد، میتوانند از عود بیماری در کارکنان کمپانیها پیشگیری کرده و ازاینرو هزینههای درمانی را کاهش دهند.
همچنین گارتنر به این نکته اشاره کرده که تا سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۸ درصد کارکنان کمپانیها در ایالاتمتحدهی آمریکا که بیش از ۱۰۰ کارمند دارند، از دستبندهای هوشمند سلامتی استفاده خواهند کرد.برای درک بهتر استفاده اینترنت اشیا میتوانید مقاله دیگر ما را به عنوان”لزوم ورود شما به دنیای اینترنت اشیا“را لطفا در ادامه مشاهده فرمایید
اگر مشتاق هستید اولین کتاب ترجمه شده اینترنت اشیاء را مطالعه کنید، همین الان اقدام کنید
1 دیدگاه
[…] اینترنت اشیا می توانید مقاله دیگر ما را به عنوان “پیش بینی اینترنت اشیا در ۵ سال آینده“را در ادامه مطالعه […]